Η οδοντιατρική του 2020

Τα νέα δεδομένα στη σύγχρονη Οδοντιατρική

Στην Πρότυπη Οδοντιατρική μας μονάδα εφαρμόζουμε τις πλέον σύγχρονες μεθόδους οδοντιατρικής όπως:

1.LIFTING ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

2.ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ»

3.ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ «ΒΑΦΗ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ»

Και όλα αυτά ακόμα και σε ένα ραντεβού!!!!!!

Επρόκειτο για σενάριο επιστημονικής φαντασίας να σκεφτεί κάποιος πριν λίγα χρόνια την δυνατότητα να αλλάξει την εμφάνιση στο χαμόγελό του μεταμορφώνοντας τα δόντια του.

Σήμερα είναι πραγματικότητα. Ο οδοντίατρος μέσα σε 2 με 3 ώρες χωρίς ο «ασθενής» να ταλαιπωρηθεί, χωρίς να δεχθεί αναισθησία, χωρίς να τροχίσει τα δόντια του ή σπανίως να τροχισθούν εντοπισμένα ελάχιστα, να αποδώσει οδοντιατρικά μια άλλη εμφάνιση της οδοντοστοιχίας.

Μέθοδοι και υλικά μεταμόρφωσης των δοντιών

Άλλη εμφάνιση όχι μόνο στην αρχιτεκτονική των δοντιών και της θέσης τους μέσα στο στόμα αλλά ταυτόχρονα και σε άλλο χρώμα.

Αυτό είναι οι όψεις των δοντιών με οδοντιατρικά υλικά, τις σύνθετες ρητίνες. Υλικά τα οποία χρησιμοποιούμε τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια για τις θεραπευτικές αποκαταστάσεις των σφραγισμάτων και όχι μόνο.

  • Υλικά με διαχρονικότητα, πιστότητα αντοχή στην μάσηση και στο χρώμα.
  • Δόντια στραβά μπορούμε να τα δείξουμε ίσια μέσα σε 2 – 3 ώρες.
  • Έτσι στον ίδιο χρόνο μπορούμε να έχουμε τέλειες αποκαταστάσεις σε:
  • Δόντια αραιά να κλείσουμε τα κενά τους και να τα δείξουμε σμιχτά μέσα σε 2 με 3 ώρες.
  • Δισχρωμικά δόντια να αλλάξουμε το χρώμα τους.
  • Δόντια μικρά ή με κατάγματα και αποτριβές μπορούμε να τους αλλάξουμε πλήρως την εμφάνιση στην γνάθο μέσα στον ίδιο χρόνο.

Διόρθωση χασμοδοντίας και σύγκλεισης δοντιών

Διόρθωση της σύγκλεισης των δοντιών, περιπτώσεις π.χ. που υπάρχει χασμοδοντία μεταξύ άνω και κάτω γνάθου μπορεί να διορθωθεί με συνδυασμό όψεων ρητίνης και αποκατάσταση της μασητικής επιφάνειας των δοντιών έτσι ώστε να ακουμπάνε όλα τα δόντια της άνω με την κάτω γνάθο σε νέα σημεία και ταυτόχρονα να αλλάξει και η εμφάνιση του στόματος σε 2 ραντεβού.

Με ανάλογο τρόπο μπορεί να διορθωθεί και η σύγκλειση σε περιπτώσεις που η κάτω γνάθος κλείνει πιο έξω από την άνω γνάθο. Να διορθωθεί η σύγκλειση και να δείξουν οι γνάθοι σε φυσιολογική θέση. (ανάλογα βέβαια με το είδος της πρόταξης)

Αυτή η τελευταία δυνατότητα αποκατάστασης ανήκει στον τομέα αμιγώς της πλαστικής παρέμβασης «γενειοπλαστικής» ή «ορθογναθικής» για να διορθωθεί το «πιγούνι», το οποίο φαίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις από το προφίλ του προσώπου να πετάει προς τα εμπρός.

Αποκαταστάσεις δοντιών που λείπουν μεμονωμένα ή σε όλο το στόμα με εμφυτεύματα και τοποθέτηση στο ίδιο ραντεβού δοντιών μόνιμων ή μεταβατικών ανάλογα με την περίπτωση.

Εμφυτεύματα και αποκατάσταση δοντιών

Όταν εξάγονται δόντια και δεν αποκαθίστανται αμέσως (εκτός από φρονιμίτες), αλλάζει όχι μόνο η σύγκλειση των δοντιών αλλά συμπαρασύρεται σε εκτεταμένες λόγω της αλλαγής σύγκλεισης η όλη αισθητική του προσώπου.

Π.χ. μπορεί να φύγει η μέση γραμμή των δοντιών ή να δημιουργηθούν στρεβλοδοντίες, να αλλάζει η γωνία της κροταφογναθικής αλλάζοντας το προφίλ του προσώπου, επηρεάζοντας τα χείλη στην μεταξύ τους σχέση, όπως επίσης να επηρεασθούν και οι μύες γύρω από το στόμα.

Τα εμφυτεύματα δε αποκαθιστούν μόνο την μάσηση αλλά ταυτόχρονα σχεδιάζονται και οι αποκαταστάσεις των δοντιών που θα τοποθετηθούν πάνω σε αυτά, έτσι ώστε να αποκαθιστούν και την όποια αισθητική δυσμορφία γύρω από το στόμα έχει δημιουργηθεί.

Σχεδιάζονται έτσι ώστε η τελική αποκατάσταση του χαμόγελου να είναι θεραπευτικά άριστη αλλά και αισθητικά να έχουμε ένα όμορφο και φυσικό χαμόγελο.

Και αφού οι αισθητικές παρεμβάσεις αποτελούν αναπόσπαστο πλέον κομμάτι της εξέλιξης της οδοντιατρικής επιστήμης σύντομα και η «βαφή των δοντιών» θα είναι μια νέα εξέλιξη της αισθητικής οδοντιατρικής.

Οδοντιατρικά βερνίκια που θα βάφουν και θα αλλάζουν το χρώμα των δοντιών επί το λευκότερο, με μόνιμο ή όχι αποτέλεσμα, ανάλογα με την επιθυμία του ανθρώπου θα είναι μια νέα επαναστατική εξέλιξη της αισθητικής οδοντιατρικής στην αναβάθμιση του χαμόγελου.

Σχολιάστε

Δωρεάν Rapid Test

Στην ATHENSLIFESMILE διενεργούνται Rapid Tests.

Για τους ασθενείς μας, είναι ΔΩΡΕΑΝ κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Trulli

x