Αισθητική Οδοντιατρική

Η αισθητική οδοντιατρική είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής επιστήμης που ασχολείται με την αισθητική βελτίωση του χαμόγελου.

Σε κάθε περίπτωση θεραπευτικής αποκατάστασης , είτε επειδή θέλουμε να αλλάξουμε ριζικά την φυσική μας οδοντοστοιχία, μπορούμε να επέμβουμε χαρίζοντας σας ένα τέλειο, υγιές και όμορφο χαμόγελο.

Η αισθητική οδοντιατρική τις περισσότερες φορές συνδυάζεται με θεραπεία ή μπορεί να εφαρμοσθεί και καθαρά για αισθητικούς λόγους.

Στην προσθετική οδοντιατρική, δίνεται έμφαση από τον οδοντίατρο στην άριστη αποκατάσταση τόσο θεραπευτικά όσο και αισθητικά.

Το σίγουρο είναι ότι μπορεί να σας χαρίσει τεράστια αυτοπεποίθηση και να αλλάξει δια παντώς την καθημερινότητα σας, τόσο σε προσωπικό όσο κι επαγγελματικό επίπεδο.

Υπάρχουν αρκετές τεχνικές εφαρμογής της αισθητικής οδοντιατρικής και η κάθε μια εφαρμόζεται ανάλογα με την εμπειρία, την τεχνική κατάρτιση και εξειδίκευση του οδοντιάτρου.

Αισθητική Οδοντιατρική 6 Τεχνικές

Lifting Δοντιών με όψεις Ρητίνης

Γίνεται ελάχιστο τρόχισμα των δοντιών σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη προσθετική αποκατάσταση. Το αποτέλεσμα είναι ένα τέλειο χαμόγελο (λευκά, αρμονικά, ίσια δόντια) με μόνιμο εγγυημένο αποτέλεσμα.

Κάθε δόντι δουλεύεται χωριστά σα γλυπτό με υλικό τις σύνθετες ρητίνες, το ίδιο υλικό με το οποίο γίνονται τα λευκά σφραγίσματα.

Έχει τα ίδια άριστα αποτελέσματα με τις όψεις πορσελάνης αλλά χαμηλότερο κόστος γιατί δεν παρεμβάλεται ο τεχνίτης.

Έως και 10 δόντια στην κάθε γνάθο μπορούν να γίνουν σε 1 ραντεβού (σε 2-3 ώρες).

Προϋπόθεση για lifting δοντιών

Στην αισθητική οδοντιατρική υπάρχει μια βασική και απαραίτητη προϋπόθεση. Αυτή είναι να έχουν θεραπευτεί: ουλίτιδαπεριοδοντίτιδα και τερηδόνα δοντιών.

Ο οδοντίατρος πρέπει αφενός να έχει άριστη επιστημονική γνώση αλλά και δημιουργικό ταλέντο.

Lifting δοντιών με όψεις ρητίνης αναλυτικά

Όψεις Πορσελάνης

Είναι ολοκεραμικές αποκαταστάσεις στην πρόσθια επιφάνεια του δοντιού. Τα δόντια τροχίζονται συντηρητικότερα  σε σχέση με τις στεφάνες.

Αυτές συγκολλούνται  μόνιμα στην εξωτερική επιφάνεια του δοντιού και αλλάζουν το σχήμα και το χρώμα αναβαθμίζοντας  το χαμόγελο.

Οι αποκαταστάσεις γίνονται σε περισσότερα από 1 ραντεβού και απαιτείται άριστος τεχνίτης. Γι’ αυτό το κόστος είναι  υψηλότερο σε σχέση με τις όψεις ρητίνης.

Όψεις πορσελάνης αναλυτικά

Ολοκεραμικές Θήκες

Χρησιμοποιούνται σε μεμονωμένα δόντια όπως δόντια με πολλά σφραγίσματα, απονευρωμένα  ή σε εμφυτεύματα.

Καλύπτουν όλο το δόντι περιφερικά, έχουν άριστη αισθητική απόδοση και αποκαθίστανται σε περισσότερα από 1 ραντεβού.

Και πάλι απαιτείται άριστος τεχνίτης ενώ απαιτούνται περισσότερα από ένα ραντεβού.

Ολοκεραμικές θήκες αναλυτικά

Λεύκανση Δοντιών Laser

Η λεύκανση δοντιών με laser είναι μια ανώδυνη μέθοδος που μπορεί να κάνει τα δόντια σας έως και 7 τόνους λευκότερα μέσα σε ένα ραντεβού 40-60 λεπτών.

Απομακρύνουμε τις χρωστικές ουσίες που ευθύνονται για τα αποχρωματισμένα δόντια, χρησιμοποιώντας ένα λευκαντικό παράγοντα και την αποτελεσματικότητα μιας δέσμης φωτός laser.

To laser ενεργοποιεί τον λευκαντικό παράγοντα (ειδικό gel) ώστε να δράσει ταχύτερα και αποτελεσματικότερα, ενώ αποδομεί τις χρωστικές ουσίες που βρίσκονται στην επιφάνεια της αδαμαντίνης ή στην οδοντίνη, διευκολύνοντας τον λευκαντικό παράγοντα να τις απομακρύνει.

Εναλλακτικά αλλά και συμπληρωματικά με τη λεύκανση με laser, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μασελάκια λεύκανσης για χρήση στο σπίτι για 1-2 εβδομάδες.

Προϋπόθεση για λεύκανση με laser

To laser δοντιών έχει αποτελέσματα μόνο σε φυσικά δόντια. Στα δόντια που φαίνονται όταν χαμογελάμε, συνιστάται να μην εφαρμόζεται η λεύκανση όταν υπάρχουν λευκά σφραγίσματα, θήκες δοντιών ή όψεις πορσελάνης.

Η συνέπεια θα είναι να αποχρωματίζονται τα φυσικά δόντια λόγω διατροφικών συνηθειών, ενώ τα πρόσθετα θα παραμένουν σταθερά. Δεν επιτρέπεται να γίνεται λεύκανση παραπάνω από μια φορά το χρόνο.

Λεύκανση Laser αναλυτικά

Διόρθωση Σύγκλεισης Δοντιών

Σύγκλειση δοντιών είναι -με απλά λόγια- η οποιαδήποτε επαφή των δοντιών της άνω και της κάτω γνάθου.

Στη σύγκλειση συμμετέχουν όλα τα στοιχεία του στοματογναθικού συστήματος:

 • οι δύο γνάθοι με τα δόντια
 • οι μύες του προσώπου
 • οι μύες της κεφαλής και του τραχήλου
 • οι κροταφογναθικές διαρθρώσεις

Υπάρχει η φυσιολογική σύγκλειση και η “κακή” σύγκλειση που προκαλεί προβλήματα.

Σύγκλειση δοντιών αναλυτικά

Θεραπεία Χασμοδοντίας

Η χασμοδοντία, είναι ένα οδοντιατρικό πρόβλημα κατά το οποίο τα δόντια της άνω και της κάτω γνάθου δεν ακουμπάνε μεταξύ τους, όταν κλείνει το στόμα. Στην πρόσθια χασμοδοντία το πρόβλημα είναι και αισθητικό πέρα του λειτουργικού.

Στην Athens Smile αντιμετωπίζουμε σε ορισμένες περιπτώσεις την χασμοδοντία ενηλίκων άμεσα, με όψεις ρητίνης που προσφέρουν άριστο θεραπευτικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Χασμοδοντία αντιμετώπιση αναλυτικά

Αισθητική οδοντιατρική – Εφαρμόζεται με όψεις ρητίνης, όψεις πορσελάνης και ολοκεραμικές θήκες.

 • Σε αραιά δόντια μπορούμε να τα ενώσουμε.
 • Σε μικρά δόντια να τα μεγαλώσουμε.
 • Σε δίχρωμα ή σε απονευρωμένα δόντια να τα επαναφέρουμε στο αρχικό τους χρώμα.
 • Σε δόντια με πολλά σφραγίσματα.
 • Σε αλλαγή χρώματος των δοντιών.
 • Σε στραβά δόντια όταν έχουμε αποκλείσει τα σιδεράκια.
 • Σε νεογιλά δόντια με καλή στήριξη.
 • Σε διόρθωση σύγκλεισης.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις χασμοδοντίας όταν ο ασθενής έχει αποκλείσει την ορθογναθική.

Δωρεάν Rapid Test

Στην ATHENSLIFESMILE διενεργούνται Rapid Tests.

Για τους ασθενείς μας, είναι ΔΩΡΕΑΝ κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Trulli

x