Όψεις Ρητίνης

Μάθετε τα πάντα για τις όψεις ρητίνης. Βρείτε απαντήσεις σε όλες τις απορίες σας και αποκτήστε το τέλειο χαμόγελο, ανώδυνα και με διάρκεια στο χρόνο!

Διαβάστε αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε ή δείτε απευθείας το βίντεο.

Τι είναι οι όψεις ρητίνης;

Οι όψεις ρητίνης είναι λεπτό επίστρωμα ρητίνης (κελύφη) από ρητίνη, οι οποίες κατασκευάζονται απευθείας κατά την οδοντιατρική πράξη από εξειδικευμένους οδοντιάτρους και τοποθετούνται στην πρόσθια επιφάνεια των δοντιών. 

Η ρητίνη είναι το υλικό που χρησιμοποιείται από τους οδοντιάτρους για λευκά σφραγίσματα. Χρησιμοποιείται ευρέως στις οδοντιατρικές εργασίες, όπως στις εμφράξεις (σφραγίσματα), στις όψεις δοντιών, σε μεταβατικές θεραπευτικές αποκαταστάσεις δοντιών κ.α. 

Εκτός από τη θεραπεία ενός ή περισσότερων οδοντιατρικών προβλημάτων, οι όψεις ρητίνης μπορούν επίσης να σας χαρίσουν ένα μοναδικό, λαμπερό και υγιές χαμόγελο σε ένα μόλις ραντεβού – εφόσον δεν  απαιτούνται επιπλέον θεραπευτικές οδοντιατρικές παρεμβάσεις όπως π.χ. η θεραπεία ουλίτιδας ή περιοδοντίτιδας.

Όψεις ρητίνης πριν και μετά

Η χρήση των σύνθετων ρητινών στην αισθητική οδοντιατρική, μπορούν να επιλύσουν προβλήματα στο σχήμα, σε κενά, στο χρώμα, στη θεραπεία και την σύγκλειση των δοντιών.

Με απλά λόγια, μπορούμε αραιά δόντια να τα ενώσουμε, μικρά να τα μεγαλώσουμε, δίχρωμα να τα επαναφέρουμε στο κανονικό τους χρώμα, να κάνουμε ολόλευκες οδοντοστοιχίες ή απλώς λευκά δόντια ή δόντια στο απολύτως φυσικό χρώμα των υπολοίπων δοντιών, όταν ορισμένα είναι σκούρα ή απονευρωμένα.

Ακόμα και εάν κάποιος έχει στραβά δόντια και για κάποιο λόγο αποφεύγει τα «σιδεράκια»  τότε το lifting δοντιών με όψεις ρητίνης, είναι η κατεξοχήν ενδεικνυόμενη συντηρητική αποκατάσταση. 

Που χρησιμοποιούνται οι όψεις ρητίνης;

 • Σε αραιά δόντια μπορούμε να τα ενώσουμε.
 • Σε μικρά δόντια να τα μεγαλώσουμε.
 • Σε δίχρωμα ή σε απονευρωμένα δόντια να τα επαναφέρουμε στο αρχικό τους χρώμα.
 • Σε δόντια με πολλά σφραγίσματα.
 • Σε αλλαγή χρώματος των δοντιών.
 • Σε στραβά δόντια όταν έχουμε αποκλείσει την κατεξοχήν ενδεικνυόμενη θεραπεία, τα σιδεράκια.
 • Σε νεογιλά δόντια με καλή στήριξη.
 • Σε διόρθωση σύγκλεισης.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις χασμοδοντίας.
 • Όταν η λεύκανση δεν μας ικανοποιεί.

Όψεις ρητίνης κόστος – τιμή

To lifting δοντιών με όψεις ρητίνης είναι αρκετά οικονομικό και προσιτό σε όλους, γιατί δεν παρεμβάλλεται τεχνίτης.

Το τελικό κόστος εξαρτάται από τον αριθμό των δοντιών που θα επιδιορθωθούν, από την ποιότητα των υλικών (οι σοβαρές εταιρείες έχουν ακριβά υλικά), από τον εξειδικευμένο οδοντίατρο (θα αποδώσει μακροχρόνιο, άριστο, φυσικό αισθητικά αποτέλεσμα) και κυμαίνεται στα 150-300€.

Θα έχω φυσικό χρώμα στα δόντια μου με όψεις ρητίνης;

Ασφαλώς ναι. Όσοι σας συναναστρέφονται καθημερινά θα  διαπιστώσουν μια απροσδιόριστη αλλαγή  και όσοι σας πρωτογνωρίζουν θα θαυμάζουν το όμορφο λαμπερό και υγιές χαμόγελό σας.

Με τη δική μας οδοντιατρική και αισθητική συμβολή, μπορούμε να σας κατευθύνουμε προς το ιδανικό αισθητικό αποτέλεσμα, αν και η επιλογή του τόνου της λευκότητας στο χαμόγελο σας παραμένει δική σας επιλογή.

Σε ο,τι αφορά στο σχήμα, επειδή ακριβώς κάθε πρόσωπο είναι ξεχωριστό και μοναδικό, θα καθοριστεί σε σχέση με το κάθε πρόσωπο.

Πλεονεκτήματα & Προϋποθέσεις

Οι όψεις ρητίνης έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση πάντα με τις όψεις πορσελάνης.

Πλεονεκτήματα

 • Έχουν χαμηλότερο κόστος αφού δεν παρεμβάλλεται τεχνίτης.
 • Έχουν άριστη αισθητική απόδοση λόγω των εξελιγμένων υλικών που χρησιμοποιούνται.
 • Εφαρμόζονται σε ένα μόνο ραντεβού όχι μόνο για 1 αλλά για 10 δόντια, με το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα όπως και οι όψεις πορσελάνης (που χρειάζονται περισσότερα ραντεβού για την αποκατάσταση τους). 
 • Είναι μια εντελώς ανώδυνη διαδικασία και πραγματοποιείται -συνήθως- χωρίς τρόχισμα δοντιών αλλά και συχνά χωρίς αναισθησία σε φυσικά δόντια.
 • Δεν αλλάζουν χρώμα ποτέ όταν ο οδοντίατρος είναι εξειδικευμένος με μακροχρόνια εμπειρία στις όψεις ρητίνης και χρησιμοποιει  άριστά υλικά. Απαιτείται μόνο όπως και στα φυσικά δόντια το καθημερινό  βούρτσισμα – νήμα και κάθε 6 μήνες καθαρισμό.

Προϋποθέσεις

 • Οι όψεις ρητίνης πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε δόντι ξεχωριστά στην πλήρη ανατομία του, έτσι ώστε οι κανόνες στοματικής υγιεινής να παραμένουν οι ίδιοι με τα φυσικά δόντια μας.

  Δηλαδή, να περνάει το οδοντιατρικό νήμα χωρίς να «σκαλώνει» και σπάει, καθώς και τα όρια των δοντιών στα ούλα να είναι σε απόλυτη ανατομία, έτσι ώστε να μπορούν να καθαρίζονται με το καθημερινό βούρτσισμα καθώς και στον εξαμηνιαίο καθαρισμό.
 • Οι όψεις ρητίνης εφαρμόζονται σε φυσικά δόντια

Όψεις ρητίνης διαδικασία

Ο εξειδικευμένος οδοντίατρος με μακροχρόνια εμπειρία στις όψεις ρητίνης και στην αισθητική οδοντιατρική,  δεν απαιτείται να κάνει κανενός είδους κέρωμαούτε προσωρινό χαμόγελο για να έχει το άριστο αποτέλεσμα.

Διότι, το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται μόνο από το δημιουργικό ταλέντο και την επιστημοσύνη του οδοντιάτρου που τελικά θα εφαρμόσει τις όψεις.

Σημαντικό:

Το διαγνωστικό κέρωμα ή το προσωρινό χαμόγελο δεν είναι ποτέ ίδιο με το τελικό αποτέλεσμα. 

Γίνονται, για να βοηθηθεί ο οδοντίατρος όταν δεν έχει την ανάλογη εμπειρία και επιβαρύνουν το κόστος και τον χρόνο του ασθενή.

Στάδια αποκατάστασης – θεραπείας με όψεις ρητίνης

Ο χρόνος που απαιτείται για να γίνει η αποκατάσταση ενός στόματος, που συνήθως αφορά 8-10 δόντια της επάνω γνάθου και 8-10 δόντια της κάτω γνάθου, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ένα ωραίο λευκό χαμόγελο, είναι 2-2,5 ώρες για κάθε γνάθο.

Η αποκατάσταση αυτή είναι ανώδυνη, γίνεται συνήθως χωρίς αναισθησία, διότι δεν απαιτείται ιδιαίτερο τρόχισμα στα δόντια.Το  τρόχισμα είναι ελάχιστο σε σχέση με άλλες προσθετικές αποκαταστάσεις.

Η σύνθετη ρητίνη είναι ένα υλικό το οποίο όταν ο γιατρός γνωρίζει και έχει την επιδεξιότητα εφαρμογής του, εφαρμόζεται σε πλήρη ανατομία στο δόντι και το κάθε δόντι διαμορφώνεται άμεσα στο στόμα από το γιατρό σαν γλυπτό.

Μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής, η οποία είναι σε μία επίσκεψη στον οδοντίατρο, τα δόντια έχουν απολύτως φυσική εμφάνιση. Και όλο το στόμα ακόμα και στο λευκό φαίνεται απόλυτα φυσικό.

Όψεις Ρητίνης & Συντήρηση

Όπως και τα φυσικά δόντια χρειάζονται καθημερινή φροντίδα (βούρτσισμα, οδοντικό νήμα) και επίσκεψη στον οδοντίατρο για προληπτικό έλεγχο (καθαρισμός των ούλων, γυάλισμα, αφαίρεση των χρωστικών των δοντιών, φθορίωση) τουλάχιστον κάθε 6 μήνες. Δεν πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε τα δόντια σας ως κοπτικό εργαλείο.

Λεύκανση και όψεις ρητίνης

Η λεύκανση δεν επιδρά στις όψεις ρητίνης (διότι το χρώμα τους είναι μόνιμο και μακροχρόνιο), ούτε και όταν υπάρχουν προσθετικές αποκαταστάσεις, παρά μόνο στα φυσικά σας δόντια.

Συνιστάται λοιπόν, η λεύκανση laser, να γίνεται μόνο σε φυσικά δόντια χωρίς σφραγίσματα γνωρίζοντας ο ασθενής ότι δεν έχει μόνιμο αποτέλεσμα.

Όψεις Ρητίνης τι είναι;

Οι ρητίνες είναι το ίδιο υλικό που χρησιμοποιούμε για τα σφραγίσματα των δοντιών μας δηλαδή για καθαρά θεραπευτικούς λόγους εδώ και πολλά χρόνια. Απλώς το ταλέντο του οδοντιάτρου του δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το σύγχρονο αυτό υλικό θεραπείας για αισθητικούς λόγους.

Lifting δοντιών κόστος -τιμή

To lifting δοντιών με όψεις ρητίνης είναι αρκετά οικονομικό και προσιτό σε όλους, γιατί δεν παρεμβάλλεται τεχνίτης. Το τελικό κόστος εξαρτάται από τον αριθμό των δοντιών που θα επιδιορθωθούν, από την ποιότητα των υλικών (οι σοβαρές εταιρείες έχουν ακριβά υλικά), από τον εξειδικευμένο οδοντίατρο (θα αποδώσει μακροχρόνιο άριστο φυσικό αποτέλεσμα αισθητικά)  και κυμαίνεται στα 150-300€.

Δωρεάν Rapid Test

Στην ATHENSLIFESMILE διενεργούνται Rapid Tests.

Για τους ασθενείς μας, είναι ΔΩΡΕΑΝ κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Trulli

x