Όλες οι δυνατές εναλλακτικές για ένα λευκό, φυσικό χαμόγελο

Τα στραβά δόντια ή σκούρα δόντια είναι πια παρελθόν για τους ενήλικες. Η πρόοδος της οδοντιατρικής επιστήμης και η σωστή συνεργασία των ειδικών οδοντιάτρων έχει σαν αποτέλεσμα ένα τέλειο υγιές χαμόγελο.

Οι ειδικοί ορθοδοντικοί, προσθετολόγοι, αισθητικοί οδοντίατροι και άλλες ειδικότητες επεμβαίνουν ανάλογα με την κάθε περίπτωση και κάνουν θαύματα στο χαμόγελό σας. Αρκεί η ομάδα των ειδικών να κάνουν τον σωστό σχεδιασμό της αποκατάστασης.

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την ορθοδοντική θεραπεία. Στις Η.Π.Α π.χ. το ποσοστό ενηλίκων ασθενών αγγίζει και το 30 %. Η διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας είναι από 12-24 μήνες.

Υπάρχουν κινητοί και ακίνητοι μηχανισμοί για την επαναφορά των στραβών δοντιών.

Στους κινητούς ένας από τους μηχανισμούς εφαρμόζεται πάνω στα δόντια . π.χ. ένα διαφανές κέλυφος που ασκεί ήπιες συνεχείς δυνάμεις και μπορεί να αφαιρείται. Εφαρμόζεται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ακίνητοι μηχανισμοί:

  1. είναι τα παραδοσιακά μεταλλικά ορθοδοντικά σιδεράκια.
  2. είναι τα γλωσσικά ορθοδοντικά σιδεράκια που συγκολλούνται στην εσωτερική επιφάνεια των δοντιών και εφαρμόζονται
    ανάλογα την περίπτωση.
  3. τα διαφανή ορθοδοντικά άγκιστρα από κεραμικό ή πλαστικό που συγκολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών.

Η ορθοδοντική θεραπεία είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία για την μετακίνηση των δοντιών.

Σε περιπτώσεις όμως που ο ασθενής αρνείται να δεχτεί την ορθοδοντική αλλά θέλει να φαίνεται ότι έχει τέλεια ίσια δόντια, τότε μπορεί ανάλογα την περίπτωση να εφαρμοσθεί το lifting δοντιών.

Σ’ αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει μετακίνηση δοντιών. Οι σύνθετες ρητίνες που χρησιμοποιούμε για σφραγίσματα, εφαρμόζονται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών σε πλήρη ανατομία και σε 2 ώρες για την επάνω γνάθο και 2 ώρες για την κάτω γνάθο έχουμε ένα τέλειο χαμόγελο στο φυσικό μας χρώμα ή σε λευκό χρώμα με μόνιμο αποτέλεσμα.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΔΟΝΤΙΩΝ

1. Όψεις ρητίνης
Πλεονεκτήματα: ανώδυνη επέμβαση (σχεδόν καθόλου τρόχισμα), μόνιμο αποτέλεσμα εφαρμόζεται σε στραβά, αραιά, δίχρωμα, μικρά, δεν αποκολλούνται ποτέ, χρόνος 2 ώρες επάνω γνάθος 2 ώρες κάτω γνάθος απόλυτα φυσικό χαμόγελο, πλήρης ανατομία στο δόντι όταν εφαρμόζεται από ειδικούς.

Μειονεκτήματα: Μετά από κάποια χρόνια μπορεί να αλλάξει το χρώμα κατά 1-2 τόνους ανάλογα με τις διατροφικές συνήθειες του ασθενή.

2. Όψεις πορσελάνης
Πλεονεκτήματα: Σταθερότητα στο χρώμα, απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, πλήρης ανατομία όταν εφαρμόζεται από ειδικούς.

Μειονεκτήματα: Ακριβότερο κόστος λόγω παρεμβολής του τεχνίτη. Χρόνος κατασκευής 1 εβδομάδα με 10 μέρες. Εφαρμογές υπό προϋποθέσεις σε στραβά, αραιά, δίχρωμα μικρά δόντια.

3. Στεφάνες
Πλεονεκτήματα: Απόλυτα φυσικό χρώμα, σταθερότητα στο Χρώμα, πλήρης ανατομία όταν εφαρμόζεται από ειδικούς. Μπορούν να εφαρμοσθούν στις περισσότερες περιπτώσεις προβλημάτων αλλά ιδιαίτερα όταν λείπουν δόντια.

Μειονεκτήματα: Δεν είναι συντηρητικές αποκαταστάσεις διότι τροχίζεται το δόντι συνολικά , ακριβό κόστος λόγω παρεμβολής τεχνίτη, χρόνος αποκατάστασης 10 – 15 μέρες.

4. Λεύκανση
Πλεονεκτήματα: Η λεύκανση είναι μια ανώδυνη διαδικασία η οποία εφαρμόζεται με ασφάλεια υπό την επίβλεψη του οδοντιάτρου. Εφαρμόζεται σε δόντια που έχει αλλάξει το χρώμα τους καθώς και σε απονευρωμένα δόντια.

Μειονεκτήματα: Κατά την διάρκεια της λεύκανσης μπορεί να παρουσιασθεί σε ορισμένα άτομα ευαισθησία η οποία σταματάει αμέσως μόλις σταματήσει η λεύκανση. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από τις επίκτητες διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου , όπως τσάι, κάπνισμα, κόκκινο κρασί, καφέ, κόκα κόλα κ.τ.λ

Υπάρχουν οι εξής τεχνικές λεύκανσης:

  • Μασελάκια στο σπίτι : φτιάχνονται ειδικές διαφανείς θήκες από τον οδοντίατρο και τοποθετείται ένα ειδικό gel για χρήση στο σπίτι ( πάντα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου). Χρήση για κάποιες μέρες. Συνήθως δίνεται σαν συντήρηση μετά την λεύκανση στο οδοντιατρείο.
  • Στο οδοντιατρείο : Αφού απομονωθούν τα ούλα τοποθετείται πάνω στα δόντια ένα ειδικό gel που περιέχει υπεροξείδιο του υδρογόνου και ενεργοποιείται από κάποια πηγή φωτός (αλογόνου ή υπεριώδης).
  • Με Laser στο οδοντιατρείο : Είναι η ισχυρότερη πηγή φωτός με το καλύτερο δυνατό λευκό αποτέλεσμα στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Συνήθως 20 – 30 λεπτά. Έχει λίγο ακριβότερο κόστος συγκριτικά με τις άλλες μεθόδους. Στην Αμερική τα τελευταία χρόνια υπάρχουν εξειδικευμένες κλινικές λεύκανσης, αλλά και στην Ελλάδα η οδοντιατρική παροχή είναι ανάλογη της Αμερικάνικης οδοντιατρικής όχι μόνον σε επίπεδο επιστημόνων αλλά πλέον και σε επίπεδο αποκλειστικά εξειδικευμένων κλινικών λεύκανσης.

Σχολιάστε

Δωρεάν Rapid Test

Στην ATHENSLIFESMILE διενεργούνται Rapid Tests.

Για τους ασθενείς μας, είναι ΔΩΡΕΑΝ κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Trulli

x