Περιοδοντολογία – Ουλοπλαστική

Η περιοδοντολογία είναι ειδικότητα της οδοντιατρικής που ασχολείται με την διάγνωση και θεραπεία των νόσων του περιοδοντίου, το σύνολο δηλαδή των ιστών που περιβάλουν και στηρίζουν τα δόντια. Τα πιο συχνά νοσήματα του περιοδοντίου είναι η ουλίτιδα και η  περιοδοντίτιδα (το προχωρημένο στάδιο της ουλίτιδας).

Τι είναι το περιοδόντιο;

Το περιοδόντιο είναι το σύνολο των ιστών που περιβάλλουν και στηρίζουν τα δόντια (ούλα, συνδετικός ιστός, φατνιακό οστούν, οστεΐνη ρίζα).

Πώς εκδηλώνεται η ουλίτιδα;

Στην ουλίτιδα, εξαιτίας της πέτρας, τα ούλα συνήθως αποκτούν έντονο κόκκινο χρώμα. Στη συνέχεια διογκώνονται και μπορεί να αιμορραγούν, είτε αυτόματα ή κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος.

Πώς αντιμετωπίζεται η ουλίτιδα;

Με τον εξαμηνιαίο οδοντιατρικό καθαρισμό, το καθημερινό βούρτσισμα πρωί – βράδυ και την καθημερινή χρήση νήματος.

Πώς εκδηλώνεται η περιοδοντίτιδα;

Η περιοδοντίτιδα εκδηλώνεται με όλα τα συμπτώματα της ουλίτιδας. Εκδηλώνεται επιπλέον και με καταστροφή του οστού και των ιστών που στηρίζουν τα δόντια.

Τι θα συμβεί στα δόντια μου αν δε θεραπευτεί έγκαιρα η περιοδοντίτιδα;

Η μακροχρόνια απώλεια οστού και ιστών είναι αποτέλεσμα φλεγμονής, με συνέπεια την κινητικότητα των δοντιών. Η φλεγμονή αυτή μπορεί να εκδηλωθεί ως αραιοδοντία ή με κινητικότητα άλλης μορφής.

Ο βαθμός κινητικότητας θα αυξάνει εφόσον δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα το πρόβλημα από τον οδοντίατρο. Σαν αποτέλεσμα μπορεί να έχουμε την απώλεια δοντιών.

Ουλοπλαστική

Με την ουλοπλαστική εξισορροπούν είτε την αναλογία δοντιών ούλων, είτε την νοητή οριζόντια γραμμή από την οποία αναδύονται τα ούλα.

Δωρεάν Rapid Test

Στην ATHENSLIFESMILE διενεργούνται Rapid Tests.

Για τους ασθενείς μας, είναι ΔΩΡΕΑΝ κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Trulli

x