Όλες οι προϋποθέσεις για ένα τέλειο χαμόγελο

Πολλά δόντια έχουν ατέλειες . Προσέξτε τους γύρω σας και θα το διαπιστώσετε. Άλλοτε οι ατέλειες αυτές οφείλονται σε επίκτητες αιτίες , άλλοτε είναι κληρονομικές. Με την πρόοδο της Οδοντιατρικής υπάρχει λύση σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις .

Πριν από μερικά χρόνια δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι μπορούμε να παρέμβουμε σε ατέλειες οποιουδήποτε σημείου του σώματος μας και να τις διορθώσουμε , έτσι ώστε τελικά να μην φαίνεται ότι έχει γίνει παρέμβαση. Πολύ περισσότερο όταν αναφερόμασταν στα δόντια .

Οι ατέλειες των δοντιών μπορεί να οφείλονται σε καθαρά επίκτητες αιτίες , αλλά μπορεί και σε κληρονομικές . Επίκτητες αιτίες θεωρούμε αυτά που συμβαίνουν στη πορεία ζωής ενός ανθρώπου (θεραπευτικά-αισθητικά ) , ενώ κληρονομικές , όσα κληρονομεί ως οδοντοστοιχία (ποιότητα αδαμαντίνης – διάταξη δοντιών – χρώμα δοντιών). Ευτυχώς , η οδοντιατρική επιστήμη σήμερα έχει προχωρήσει τόσο πολύ , που μας επιτρέπει να επέμβουμε και να διορθώσουμε το σύνολο σχεδόν των οδοντιατρικών ατελειών που μπορεί να έχει ένα στόμα . Και μάλιστα ανώδυνα και σε χρόνους που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου , με μακροχρόνια θεραπευτικά και αισθητικά αποτελέσματα υπό την προϋπόθεση ότι εξειδικευμένοι οδοντίατροι συνεργάζονται στενά μεταξύ τους .

Ο καθένας πλέον μπορεί να έχει ένα υγιές στόμα , ένα όμορφο χαμόγελο. Είτε διατηρώντας το φυσικό χρώμα των δοντιών του είτε παρεμβαίνοντας οδοντιατρικά αποκτώντας λευκότερα δόντια .
Όταν υπάρχει σωστός προγραμματισμός αποκατάστασης , τότε η οδοντιατρική θεραπεία συνδυάζεται με την αισθητική και το αποτέλεσμα είναι ουσιαστικά ένα lifting του στόματος .
Έτσι μπορούμε αραιά δόντια να τα ενώσουμε , μικρά να τα μεγαλώσουμε , δίχρωμα να τα επαναφέρουμε στο κανονικό τους χρώμα , να κάνουμε ολόλευκες οδοντοστοιχίες ή απλώς λευκά δόντια ή δόντια στο απολύτως φυσικό χρώμα των υπολοίπων δοντιών , όταν ορισμένα είναι σκούρα ή απονευρωμένα . Ακόμα και εάν κάποιος έχει στραβά δόντια και για κάποιο λόγο αποφεύγει τα – η κατεξοχήν ενδεικνυόμενη ορθοδοντική θεραπεία για στραβά δόντια – τότε ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση , μπορεί να διορθώσει την οδοντοστοιχία του και να δείχνει ότι έχει ίσια και ωραία δόντια .

Είναι βέβαιο ότι τα σύγχρονα οδοντιατρικά υλικά (σύνθετες ρητίνες και πορσελάνες) επιτρέπουν μακροχρόνια θεραπευτικά και αισθητικά αποτελέσματα , εφόσον η οδοντιατρική παρέμβαση είναι τέτοια που εξασφαλίζει το μέγιστο της θεραπευτικής και αισθητικής αποκατάστασης . Και βέβαια πάντα σε σχέση με τη σωστή συντήρηση του στόματος , που είναι καθημερινό βούρτσισμα , το νήμα και ο εξαμηνιαίος προληπτικός επανέλεγχος .Τότε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι για πολλά χρόνια δεν θα υπάρχουν θεραπευτικά και αισθητικά προβλήματα Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι όταν αλλάζουν τα δόντια στη παιδική ηλικία , δεν αντικαθιστούνται τα νεογιλά (πρώτα) δόντια από τα μόνιμα και πολλές φορές και τα παιδικά αυτά δόντια δεν έχουν κινητικότητα , μπορούμε να βελτιώσουμε το χαμόγελο , χρησιμοποιώντας τα ίδια δόντια σαν βάση και δημιουργώντας όμοια δόντια με τα κανονικά .

Αυτές οι παρεμβάσεις είναι ανώδυνες , συντηρητικές και μπορεί ένας επιδέξιος οδοντίατρος να παρέμβει και να διορθώσει αρκετά τέτοια δόντια σε λίγη ώρα , χρησιμοποιώντας σύνθετες ρητίνες .
Επίσης περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έβγαζαν ποτέ το σύνολο των δοντιών με αποτέλεσμα να έχουν έλλειψη δοντιών. Ειδικά όταν αυτό αφορά πρόσθια δόντια το χαμόγελο είναι αντιαισθητικό. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις επίσης η πρόσθεση ρητίνης στα δόντια και η μετατροπή της σε μια φυσιολογική σειρά δοντιών γίνεται μέσα σε 2- 2 1/2 ώρες .Είναι η πλέον συντηρητική διαδικασία και η πλέον ανώδυνη για τον ασθενή . Επίσης εφ’ όσον οι συνθήκες του στόματος το επιτρέπουν μπορεί να γίνει με όψεις πορσελάνης ή με γέφυρες ή εμφυτεύματα .

Γεγονός είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις σταθμίζεται η υπάρχουσα κατάσταση του στόματος και κρίνεται από μία ομάδα γιατρών η πλέον συμφέρουσα λύση για το στόμα του ασθενούς .
Τα τελευταία χρόνια η κατανόηση ότι ένα ωραίο λευκό χαμόγελο είναι ένας σίγουρος τρόπος καλύτερης επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους οδηγεί πολλούς ανθρώπους με κίτρινα δόντια στην καρέκλα την οδοντιατρική προς αναζήτηση λύσης.

Σ ΄αυτές τις περιπτώσεις τα δόντια και τα ούλα μπορεί να είναι απόλυτα υγιή αλλά μπορεί να υπάρχουν και προβλήματα θεραπευτικά .Μετά το σχεδιασμό της σωστής αποκατάστασης του στόματος από τους ειδικούς οδοντίατρους ξεκινάμε πάντα από τα ούλα , π.χ. ούλα που ματώνουν και είναι ερεθισμένα θεραπεύονται και στη συνέχεια δίνεται λύση για το λευκότερο χαμόγελο με όψεις ρητίνης ή πορσελάνης σε συνδυασμό με την θεραπεία των δοντιών ( σφραγίσματα , γέφυρες ή εμφυτεύματα σε πιθανές απώλειες δοντιών ) . Εφ ‘ όσον τα ούλα και τα δόντια είναι απόλυτα υγιή αλλά έχουν κίτρινο χρώμα , σε αυτή τη περίπτωση υπάρχουν τέσσερις δυνατότητες για να αποκτήσουμε ένα λευκότερο χαμόγελο

.
Για τα κίτρινα δόντια υπάρχουν οι εξής 4 δυνατότητες .
Ή να κάνουμε λεύκανση στο ιατρείο όπου σε 30’ της ώρας με ειδικά λευκαντικά και μηχάνηματα επεμβαίνει ο οδοντίατρος και λευκαίνει τα δόντια .
Ή χρησιμοποιούμε λευκαντικά με ειδικά μασελάκια για κάποιες μέρες στο σπίτι .
Ή κάνοντας lifting δοντιών με σύνθετες ρητίνες σε λευκό χρώμα .
Ή τροχίζοντας τα δόντια και κάνοντας όψεις πορσελάνης .

Η λεύκανση στο ιατρείο ή στο σπίτι δεν έχει μόνιμο αποτέλεσμα αλλά ούτε και γνωρίζουμε με ακρίβεια το βαθμό της λευκότητας των δοντιών που θα καταλήξουμε γιατί εξαρτάται από διάφορους παράγοντες . Οι όψεις ρητίνης και οι όψεις πορσελάνης δίνουν μόνιμο αποτέλεσμα για πολλά χρόνια . Οι όψεις πορσελάνης είναι ακριβότερες στο κόστος λόγω του ότι παρεμβάλλεται τεχνίτης και ο χρόνος αποκατάστασής τους είναι λίγες μέρες . Το καθένα από τα υλικά αυτά έχει τα πλεονεκτήματα του και τα μειονεκτήματα του . Όσον αφορά τις σύνθετες ρητίνες , που είναι οδοντιατρικά υλικά που χρησιμοποιούμε τα τελευταία χρόνια για θεραπευτικούς λόγους στα σφραγίσματα , ο χρόνος που απαιτείται για να γίνει η αποκατάσταση ενός στόματος , που συνήθως αφορά 8-10 δόντια της κάτω γνάθου , ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ένα ωραίο λευκό χαμόγελο , είναι 2- 2 1/2 ώρες για κάθε γνάθο.

Η επέμβαση αυτή είναι ανώδυνη , γίνεται χωρίς αναισθησία , διότι δεν απαιτείται ιδιαίτερο τρόχισμα στα δόντια – συνήθως καθόλου τρόχισμα . Εκτός και εάν υπάρχουν σφραγίσματα στα δόντια αυτά οπότε ταυτόχρονα αποκαθιστούμε και τα σφραγίσματα. Η σύνθετη ρητίνη είναι ένα υλικό το οποίο όταν ο γιατρός γνωρίζει και έχει την επιδεξιότητα εφαρμογής του , εφαρμόζεται σε πλήρη ανατομία στο δόντι και το κάθε δόντι διαμορφώνεται άμεσα στο στόμα από τον γιατρό σαν γλυπτό. Μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής , η οποία είναι σε μία επίσκεψη στον οδοντογιατρό , τα δόντια έχουν απολύτως φυσική εμφάνιση. Και όλο το στόμα ακόμα και στο λευκό φαίνεται απόλυτα φυσικό.

Υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις του λευκού . Επιλέγεται το καταλληλότερο λευκό σε σχέση με το πρόσωπο ξεχωριστά και με τα χρώματα του κάθε ανθρώπου. Ο γνώμονας πάντοτε της επιλογής του χρώματος είναι τα φυσικά χρώματα του προσώπου , καθώς επίσης και εάν η πραγματική επιθυμία ενός ανθρώπου είναι να αποκτήσει ένα λευκό χαμόγελο. Διαφορετικά μπορεί η επιλογή να είναι σε χρώματα λιγότερο λευκά ή και στο απολύτως φυσικό χρώμα των δοντιών.
Γεγονός είναι ότι το λευκό χαμόγελο είναι για το στόμα ένα μόνιμο μακιγιάζ , μία πηγή φωτός που μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα να χαμογελάμε και ίσως γελώντας να κερδίσουμε την θετική ανταπόκριση των άλλων .

6 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΑΣ

  • Βουρτσίζετε τα δόντια σας καθημερινά πρωί , βράδυ αλλά και ενδιάμεσα στα γεύματα , ακόμα και μετά το καφέ .
  • Χρησιμοποιείτε καθημερινά το οδοντικό νήμα. Συχνά το βούρτσισμα δεν αρκεί για να απομακρύνετε τις τροφές από τα δόντια σας .
  • Κάνετε τουλάχιστον κάθε έξι μήνες ένα προληπτικό check up .
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σόδα ή αλάτι για το βούρτσισμα των δοντιών.
  • Χρησιμοποιείται οδοντόκρεμες με φθόριο.
  • Αλλάζετε συχνά οδοντόβουρτσα (τουλάχιστον κάθε δύο μήνες). Προτιμήστε τις μέτριας σκληρότητας οδοντόβουρτσες .

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΛΕΥΚΑ ΔΟΝΤΙΑ , ΞΕΧΑΣΤΕ :
Τις όξινες τροφές , όπως π.χ. το λεμόνι. Τον καφέ . Την Coca-Cola . To κόκκινο κρασί . Τα τσιγάρα . ( Όλα τα παραπάνω περιέχουν χρωστικές ουσίες , που τα δόντια).

Σχολιάστε

Δωρεάν Rapid Test

Στην ATHENSLIFESMILE διενεργούνται Rapid Tests.

Για τους ασθενείς μας, είναι ΔΩΡΕΑΝ κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Trulli

x