Φυσικό λευκό χαμόγελο με Λίφτινγκ Δοντιών

Το απόλυτα λευκό χαμόγελο με φυσικό τρόπο, δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί. Λίγοι άνθρωποι έχουν τέλειες οδοντοστοιχίες.

Προσέξτε τους γύρω σας και θα διαπιστώσετε αρκετές ατέλειες στο χαμόγελό τους, στα δόντια τους.

Οφειλόμενες άλλοτε σε επίκτητους παράγοντες και άλλοτε σε κληρονομικούς μπορούν να διορθωθούν χάρη στην πρόοδο της Οδοντιατρικής επιστήμης, η οποία είναι σε θέση πλέον να δώσει λύση σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις.

Το λίφτινγκ δοντιών αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες οδοντιατρικές εφαρμογές σε θέματα αισθητικής.

Χάρη στο συνδυασμό τέχνης και επιστημονικής έρευνας, αποκαθιστά τις τυχόν ατέλειες σε τέτοιο βαθμό, που κανείς να μην μπορεί να υποπτευθεί πως ήταν τα δόντια πριν απ’ αυτό.

Τι εννοούμε όταν λέμε επίκτητες ατέλειες στα δόντια και τι κληρονομικές;

Επίκτητες θεωρούνται οι ατέλειες που δημιουργούνται στα δόντια ενός ανθρώπου κατά την πορεία της ζωής του και μπορεί να οφείλονται είτε σε θεραπευτικούς είτε σε αισθητικούς παράγοντες (π.χ. εξαγωγές, δυσχρωμίες κλπ.), ενώ κληρονομικές, όσες κληρονομεί και αφορούν την ποιότητα της αδαμαντίνης, τη διάταξη αλλά και το χρώμα των δοντιών.

Λευκά δόντια με οδοντιατρική παρέμβαση

Με την βοήθεια του λίφτινγκ και χάρη στην εξέλιξη της αισθητικής οδοντιατρικής, οι αισθητικές επεμβάσεις εκτός ότι διορθώνουν το σύνολο όλων σχεδόν των οδοντιατρικών ατελειών που μπορεί να έχει ένα στόμα, είναι εντελώς ανώδυνες και πραγματοποιούνται σε χρόνους που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, με μακροχρόνια θεραπευτικά και αισθητικά αποτελέσματα.

Τι είναι το Λίφτινγκ Δοντιών;

Μιλώντας για λίφτινγκ δοντιών, εννοούμε πιο συγκεκριμένα την ανάπλαση και αναδημιουργία του κάθε δοντιού χωριστά, σε αρμονική πάντα σχέση με το σύνολο των υπολοίπων δοντιών, το σχήμα του προσώπου και σε απόχρωση τέτοια που να ταιριάζει με το χρώμα των ματιών, των χειλιών, της επιδερμίδας και των μαλλιών.

Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ξεχωριστά και μοναδικά σε κάθε πρόσωπο, αφού κάθε πρόσωπο είναι ξεχωριστό και μοναδικό και επομένως τόσο το χρώμα, όσο και το σχήμα των δοντιών, θα πρέπει να καθορίζεται με βάση τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Πλεονεκτήματα του Λίφτινγκ Δοντιών

Μερικά από τα πλεονεκτήματα του lifting δοντιών, είναι ότι μπορούμε:

  • να ενώσουμε τα αραιά δόντια
  • να μεγαλώσουμε όσα είναι μικρά
  • να επαναφέρουμε στο αρχικό χρώμα όσα έχουν αποκτήσει με τα χρόνια ή μετά από απονευρώσεις δυσχρωμίες, ή απλά έχουν χάσει το λευκό τους χρώμα
  • να τα αναδείξουμε όσο πιο λευκά γίνεται.
  • να διορθώσουμε μία οδοντοστοιχία αποτελούμενη από στραβά δόντια -αν και η κατεξοχήν ενδεικνυόμενη λύση για την περίπτωση είναι η ορθοδοντική θεραπεία- και ο/η ενδιαφερόμενος /η να αποκτήσει ίσια δόντια και πραγματικά όμορφη οδοντοστοιχία.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για την εφαρμογή του lifting, είναι απαραίτητο να έχει ολοκληρωθεί και το παραμικρό θεραπευτικό πρόβλημα- σφραγίσματα, απώλειες δοντιών, ουλίτιδα κλπ.-, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι από κάθε περίπτωση επιτυχές.

Υλικά που χρησιμοποιούνται σε Λίφτινγκ Δοντιών

Σε ότι αφορά τα σύγχρονα οδοντιατρικά υλικά ( σύνθετες ρητίνες και πορσελάνες), αξίζει να γνωρίζει κανείς ότι επιτρέπουν μακροχρόνια θεραπευτικά και αισθητικά αποτελέσματα, εφόσον η οδοντιατρική παρέμβαση είναι τέτοια που εξασφαλίζει το μέγιστο της θεραπευτικής και αισθητικής αποκατάστασης.

Και βέβαια, πάντα σε συνάρτηση με τη σωστή συντήρηση της φυσικής κατάστασης του στόματος και των δοντιών: καθημερινό βούρτσισμα και χρήση του οδοντικού νήματος , εξαμηνιαίο προληπτικό έλεγχο των δοντιών.

Τότε, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι εξασφαλίζεται η τέλεια κατάσταση των δοντιών για πολλά χρόνια, δίχως θεραπευτικά και αισθητικά αποτελέσματα.

Διάρκεια εφαρμογής Lifting Δοντιών

Ο χρόνος που απαιτείται να ολοκληρωθεί το lifting, έχει πάντα σχέση με το είδος του οδοντιατρικού υλικού που χρησιμοποιούμε . Το lifting δοντιών μπορεί να γίνει με σύνθετες ρητίνες ή πορσελάνες.

Το καθένα από τα υλικά αυτά έχει τα πλεονεκτήματά του και τα μειονεκτήματά του.

Σύνθετες Ρητίνες

Όσον αφορά τις σύνθετες ρητίνες πρόκειται για οδοντιατρικά υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια για θεραπευτικούς λόγους στα σφραγίσματα.

Ο χρόνος που απαιτείται για να γίνει η αποκατάσταση του στόματος με σύνθετες ρητίνες που συνήθως αφορά 8-10 δόντια της επάνω γνάθου και 8-10 δόντια της κάτω γνάθου για τις περιπτώσεις απόκτησης μίας καλοσχηματισμένης και λευκής οδοντοστοιχίας – είναι δύο-δυόμιση ώρες σε κάθε γνάθο.

Η εν λόγω επέμβαση είναι εντελώς ανώδυνη και γίνεται χωρίς αναισθησία, δεδομένου ότι δεν απαιτείται ιδιαίτερο τρόχισμα στα δόντια, συνήθως μάλιστα δεν χρειάζεται καθόλου τρόχισμα.

Πλεονεκτήματα Σύνθετης Ρητίνης

Η σύνθετη ρητίνη είναι ένα υλικό που δίνει τη δυνατότητα στο γιατρό που γνωρίζει τη σωστή χρήση της και έχει την επιδεξιότητα εφαρμογής της, να διαμορφώνει το κάθε δόντι άμεσα στο στόμα σαν γλυπτό και σε πλήρη ανατομία με τα υπόλοιπα δόντια.

Μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής, η οποία γίνεται σε μια επίσκεψη στον οδοντίατρο, τα δόντια έχουν απόλυτα φυσική εμφάνιση, ακόμα κι αν η απόχρωση της ρητίνης είναι ολόλευκη.

Επίσης, το χαμηλότερο κόστος των ρητινών σε σχέση με αυτό των όψεων πορσελάνης είναι ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα. Αυτό συμβαίνει διότι δεν παρεμβάλλεται το κόστος του οδοντοτεχνίτη.

Ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα είναι το ότι εάν κάποιος χτυπήσει και σπάσει κάποια όψη ρητίνης, επιδέχεται άμεσα, σε ένα ραντεβού, επιδιόρθωση.

Μειονέκτημα Σύνθετης Ρητίνης

Το μοναδικό μειονέκτημα των σύνθετων ρητινών είναι σε σχέση με τις χρωστικές που προσροφούν με την πάροδο του χρόνου. Όπως και τα φυσικά μας δόντια, έτσι και οι σύνθετες ρητίνες με τα χρόνια αλλάζουν το χρώμα τους.

Τέλος, θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι η απόλυτη επιτυχία στο lifting δοντιών είναι στενά συνδεδεμένη με την εμπειρία αλλά και την επιδεξιότητα του οδοντιάτρου που την εφαρμόζει, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να ικανοποιούν τόσο αισθητικά όσο και θεραπευτικά.

Είναι δυνατόν οι αισθητικές επεμβάσεις να προκαλέσουν φθορές στα δόντια και αν χαλάσει κάποιο δόντι κάτω από το δόντι κάτω από την εφαρμογή (όψη), πώς θεραπεύεται;

Στην πρώτη περίπτωση, εάν δηλαδή μπορεί να χαλάσει ένα δόντι , πρέπει να διευκρινίσουμε και να γίνει απολύτως σαφές, ότι τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται για το lifting δοντιών είναι οδοντιατρικά υλικά, τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για θεραπευτικούς λόγους (σφραγίσματα- γέφυρες).

Άρα εάν μπορούσαν να χαλάσουν τα δόντια δεν θα χρησιμοποιούντο για θεραπεία.

Όσον αφορά την περίπτωση να «χαλάσει» το δόντι κάτω από την εφαρμογή, είναι αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο, εφόσον γίνει σωστά η εφαρμογή.

Αλλά οι πιθανότητες να χαλάσει ένα δόντι με ή χωρίς αισθητική παρέμβαση είναι ακριβώς οι ίδιες και στις δύο περιπτώσεις.

Ως γνωστόν οι σοβαρότεροι λόγοι για να χαλάσουν τα δόντια είναι να είτε οι καθημερινές φροντίδες καθαρισμού τους είτε να μην γίνονται τα τακτικά εξαμηνιαία τσεκ-απ, να μην τα βουρτσίζετε, να μη χρησιμοποιείτε νήμα και να παραλείπετε να κάνετε κάθε έξι μήνες τσεκ απ.

Σχολιάστε

Δωρεάν Rapid Test

Στην ATHENSLIFESMILE διενεργούνται Rapid Tests.

Για τους ασθενείς μας, είναι ΔΩΡΕΑΝ κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Trulli

x